Apple stopper omslag

Apple stopper Kagge-omslag på grunn av nakenhet.

PRESSEMELDING: Apple stopper Kagge-omslag

En nyutgivelse av Catherine Ms seksuelle liv fra Kagge Forlag som e-bok er blitt stoppet av Apple. Årsaken er omslaget, som viser en naken kvinne bakfra.

– Vi fikk melding i morges om at Apple ikke ønsker å bruke dette omslaget på grunn av nakenhet, forteller forlagssjef i Kagge Forlag, Anne Gaathaug. 

I norske e-bokhandlere som ark.no, haugenbok.no, bokkilden.no, digitalbok.no og emviem.com er boka tilgjengelig – med det opprinnelige omslaget.

– Til tross for hustrige høster og kalde vintre, er nok nordmenn og europeere litt mer varmblodige og åpne i forhold til nakenhet enn amerikanerne, humrer forlagssjefen.

Kagge Forlag tar avvisningen med et smil, men allikevel med det største alvor. Et omslag med sladd er nå produsert i håp om at Apple godtar endringen.               

Da Catherine Ms seksuelle liv ble utgitt i Frankrike, ble den en enorm litterær og kommersiell suksess. Boken er skrevet av kunstkritikeren Catherine Millet og er en ærlig og åpen skildring av hennes eget seksuelle liv – fra orgier på hotte restauranter i Paris til tilfeldig sex på gata. Samtidig er det en sjokkerende åpenbaring om kvinners seksualitet.

De andre e-bøkene i serien med pornografiske klassikere fikk beholde omslagene sine i Apple e-bokhandel iBooks. Disse er Venus i pels av Leopold Sacher-Masoch, Fanny Hill av John Cleland og Historien om O av Pauline Réage (pseudonym). Bøkene slippes i papirversjon medio september.

MER OM BOKA

For mer informasjon, kontakt
Ingrid Sande Larsen
ingrid@kagge.no
Tlf 934 58 562