Uten navn

Bokvåren hos Kagge Forlag og J.M. Stenersens Forlag byr på tøffe kickstart-bøker, grøssende krim, sterke krigsskildringer, reiselyst, debatt og mye mer! Her er noen av de viktigste bøkene som kommer ut våren 2014.

HER ER VÅRLISTA FRA KAGGE OG STENERSEN

 

Bokvåren hos Kagge Forlag og J.M. Stenersens Forlag byr på tøffe kickstart-bøker, grøssende krim, sterke krigsskildringer, reiselyst, debatt og mye mer! Her er noen av de viktigste bøkene som kommer ut våren 2014.

– 2013 ble et fantastisk år for Kagge Forlag. Vi satte omsetningsrekord, samtidig som vi aldri har hatt så mange bøker på bestselgerlistene. I tillegg hadde vi to Bragepris-nominasjoner, og ble belønnet med én. Vi er svært fornøyd med vårlisten vi nå kan presentere, som befester vår posisjon som et breddeforlag å regne med. Forlaget ønsker å utgi bøker som folk flest vil lese, skrevet av noen av landets fremste forfattere og formidlere. I tillegg er vi svært stolte av de oversatte forfatterne våre. Med vårens liste håper vi igjen å bidra til å sette dagsorden, sier Kagges forlagssjef Anne Gaathaug.

 

Kickstart

For den som trenger en kickstart på året er det mange muligheter. Trener Anne Marte Sneve, kjent fra TV2 Sporty, gir ut Styrkebibelen for jenter, med alt du trenger å vite om styrketrening. Tommy Fjeldheim er tidligere elitesoldat og nå mentaltrener blant annet for Cecilia Brækhus. I Tenk som en kriger lærer han bort hvordan vanlige mennesker kan bruke krigerens tankesett for å mestre hverdagen bedre. Samtidig er to bøker ute om den nye og populære 5:2-dietten – en oppskriftsbok skrevet av helsejournalist Elizabeth Lingjærde, og en håndbok av britiske Kate Harrison.

 

Krim

Hanne Kristin Rohde debuterer som krimforfatter med Mørke hjerter. Her bruker hun miljøskildringer og erfaringer fra sin jobb som leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, som hun nå har permisjon fra. To sterke representanter for den nye islandske krimbølgen blir også å finne blant vårtitlene. Krimdronning Yrsa Sigurdardottir kommer med grøsserkrim-en De uønskede, mens debutanten Jón Óttar Ólafsson gir ut Overvåket. Begge besøker Oslo i løpet av vinteren.

I boken Orange is the New Black har forfatter Piper Kerman skildret sine egne erfaringer fra et amerikansk kvinnefengsel. TV-serien med samme navn er basert på boken, og har fått et stort publikum på Netflix. Piper Kerman kommer til Krimfestivalen i Oslo i mars.

 

Kvinnene i Den røde armé

Den hviterussiske forfatteren Svetlana Aleksijevitsj var en het kandidat til Nobelprisen i litteratur for 2013, og har mottatt en rekke priser for sine bøker om enkeltmenneskets kår i det tidligere Sovjetsamfunnet. I Krigen har intet kvinnelig ansikt intervjuet hun hundrevis av kvinner som kjempet i Den røde armé under andre verdenskrig, men som til forskjell fra de mannlige soldatene ble uglesett og utstøtt etter krigen. Svetlana Aleksijevitsj besøker Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai.

 

Unike reiseopplevelser

Boken New York – 100 unike opplevelser av Knut Olav Åmås og Knut Aastad Bråten ble en stor suksess i 2013. Konseptet blir nå utvidet til en ny serie med reiseguider, der norske storbykjennere deler sine beste insidertips. Våren 2014 kommer Roma – 100 unike opplevelser av Anders Hornslien og London – 100 unike opplevelser av Celine Irgens Aagaard, begge med en rekke kjente navn blant «tipserne».

 

Debatt

Flere debattbøker står også på vårlisten. Mads Drange, tidligere avdelingsleder i Antidoping Norge, vakte i forrige uke oppsikt med boken Den store dopingbløffen, mens fotballjournalist Lars Johnsen gir ut Juks og fanteri – Skittent spill i norsk toppfotball. I løpet av våren kommer også David Eberhards kontroversielle oppdragelsesbok Hvordan barna tok makten, og Aksel Braanen Sterri belyser Arbeiderpartiets framtid i Arbeiderpartiet, hva nå? 7 veier tilbake til makten.

 

Kagge og Stenersens felles vårkatalog med full oversikt over alle utgivelser finner du her:

http://issuu.com/kaggeforlag/docs/kagge_jms_v__r_2014

NB: Ikke alle omslag og bilder er ferdigstilte.