Pressemelding

Pressemelding:
Piper Kerman brakdebuterte med boka Orange is The New Black, som skildrer hennes eget år i fengsel. Boka gikk til topps på New York Times’ bestselgerliste, og fikk et stort internasjonalt publikum som Netflix-serie. Nå kommer den på norsk, og neste uke besøker Kerman Krimfestivalen i Oslo.

 

Piper Kerman var nettopp ferdig med college da hun ble med en eldre kjæreste på reiser der det ble smuglet penger og heroin. For Kerman ble den kriminelle karrieren kortvarig, og hun var for lengst i gang med et vanlig middelklasseliv med jobb og kjæreste da fortiden innhentet henne ti år senere. Kerman ble dømt til femten måneders fengsel, fikk fangenummeret 11187-424 og ikledd oransje fangedrakt.

 

Bestselger og Netflix-serie

Orange is the New Black. Mitt år i et kvinnefengsel er Piper Kermans memoarer fra innsiden av kvinnefengselet Danbury i Connecticut, og toppet New York Times’ bestselgerliste da den kom ut i USA. I vinter kommer boka ut på norsk på Kagge Forlag, oversatt av Christian H. Heyerdahl. Her forteller Kerman med svart humor og innlevelse om fengselssystemets endeløse regler, om strenge vakter og ikke minst om fellesskapet mellom de kvinnelige medfangene.

 

Kermans bok ble en verdensomspennende suksess som serie på Netflix, med originaltittelen Orange is The New Black. Sesong to er nå ferdig innspilt og har premiere i juni 2014.

 

Til Krimfestivalen

Piper Kerman besøker Oslo i forbindelse med Krimfestivalen neste uke. Publikum får møte henne på arrangementer både fredag 7. mars og lørdag 8. mars.


Program og klokkeslett:

Fredag 7. mars kl. 20:00 på Centralteatret:
BLODBAD:
Møte med Tom Egeland, Piper Kerman, Yrsa Sigurdardottir og Torkil Damhaug

Programleder: Fredrik Wandrup

 

Lørdag 8. mars kl. 14:00-14:40 på ARK Karl Johan:

KRIMKAFÉ med Jørgen Jæger, Piper Kerman og Jørn Lier Horst

Programleder: Kari Birkeland

 

Lørdag 8. mars kl. 15:30 – 16:10 på Halvbroren, Akersgata

ORANGE IS THE NEW BLACK: Intervju med Piper Kerman

Programleder: Asbjørn Slettemark

 

Se hele festivalprogrammet på www.krimfestivalen.no