Norske tilstander

Norske tilstander

Forfatter: Lars Lenth
Veil. pris: Kr 379,00
ISBN: 9788248925293
Utgitt: 2020
Heftet/Innbundet: Innbundet

Norske tilstander

Familiedrama, rasisme, vindmøller og et forblåst hjørne på Stadlandet – Lars Lenth er tilbake med et samfunnsengasjert eventyr om norske tilstander.

Advokat Leo Vangen er forelsket. Anita Fostervold fra Stadt virker som alt han har drømt om, men det er før han treffer moren, 84 år gamle Agnes Fostervold – eks-akademiker, rasist og Rolling Stones-fan. Hun driver vindmøllepark på Hoddevik-fjellet og asylmottak i det gamle familiehotellet i Selje. Nå er mottaket tomt. Myndighetene har skrudd igjen krana. Matriarken vil selge både hotellet og vindmølleparken. De skadeskutte barna posisjonerer seg. Men for at salgene skal gå i orden, må Agnes Fostervold først kvitte seg med den afghanske familien i kjelleren, og leieboeren i steinbua på nabotomta – en lite samarbeidsvillig mann i bar overkropp og gul sydvest som kaller seg Even.

Kjøp boka

Bla i boka

 

Sitater, anmeldelser m.m:

«forfriskende samfunnssatire... proppfull av svart humor, ironi, forviklinger og særpregede karakterer. . Dette er boken for deg som vil humre og føle deg smart samtidig.» Dagens Næringsliv.

«De tydelige, herlig karikerte persontegningene gjør at leseren sitter og humrer halvhøyt underveis. . alvorlig tematikk innpakket i god galskap. Lars Lenth fortjener definitivt et enda større publikum.» Bok365, Terningkast 5.

. «morsom øko-satire om kampen mot vindmøllene . Med samfunnspolitisk treffsikkerhet plasserer Lars Lenth sin siste roman Norske tilstander midt i en naturperle/vindmøllepark på Stadtlandet. ... det merkes at han har hatt det gøy under arbeidet.» Aftenposten.

«På sitt karikerte vis har Lars Lenths satiriske krimromaner skarp politisk brodd. ... Overdrevne plott og karikerte figurer kan lett bli for fjåsete, men Lenth klarer imponerende nok å legge inn nok krimaktige cliffhangers til at vi henger med»  Dagbladet