Det svakeste ledd

Det svakeste ledd

Forfatter: Ingrid Berglund
Veil. pris: Kr 299,00
ISBN: 82-489-0591-8
Utgitt: 2006
Heftet/Innbundet: Innbundet

Det svakeste ledd

En sterk og original spenningsroman fra debutant! Boka er antatt som hovedbok i Bokklubben Krim og spenning.


En pensjonert journalist blir drept på åpen gate i Oslo. Datteren, psykologen Iselin Norman, godtar ikke politiets passive holdning. Hun vet at faren i lang tid har arbeidet med en vanskelig og stor sak. Hun får snart et merkelig hint som får henne til å forstå at hans bortgang skyldes noe helt annet enn et tilfeldig rovmord. Iselin Norman bestemmer seg for å følge trådene bakover. Et livsfarlig valg.

For å avsløre må hun tilbake til tungtvannsaksjonen på Rjukan under andre verdenskrig. For å forstå må hun avdekke familiens mørke hemmelighet. For å overleve må hun vinne kappløpet med Malteserordenen.

Etter hvert som trådene nøstes opp, oppdager hun hvem som er morderens fremste redskap - henne selv.

Ingrid Berglund (f. 1966) har Master of Science i finans. Hennes bakgrunn spenner fra jobb som bartender i London og hjelpepleier i Australia til finansanalytiker i Chase Manhattan Bank og Norsk Hydro. Det svakeste ledd er hennes første roman.

Last ned bilde av bokomslag (JPEG-1,54 MB)

Last ned forfatterportrett (TIFF-6 MB)
(Foto: Marte Garmann Johnsen)


Dette sier kritikerne om boka:

«Lovende krimdebut [...] Ingrid Berglund har skrevet en spennende, medrykkende, høyst leseverdig kriminalroman! [...] Spennende, interessant, lovende. Skriv en ny, Ingrid Berglund!»
Knut Holt, Fedrelandsvennen

«Dramatisk og leseverdig [...] Hun kan skrive spennende, og som man tror det hele er over, har hun enda mer på lager.»
Terje Stemland, Aftenposten 

«Typetegningene, spenningskurven og den dramaturgiske konstruksjonen er det lett å bli imponert av. Berglund viser mange styrker. En leser boka til bunns, og er underholdt så lenge det varer.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Dette er fantasifullt og godt gjort. Det stoffet forfattaren nyttar seg av er ikkje berre eigna til å gje lesaren nokre timars lett underhaldning, det tener også som ein forfriskande tankevekkjar.»
Audun Sjøstrand, Bergens Tidende