Den norske folkesjela POCKET

Den norske folkesjela POCKET

Forfatter: Per Egil Hegge
Veil. pris: Kr 199,00
ISBN: 9788248921516
Utgitt: 2018
Heftet/Innbundet: Heftet

Den norske folkesjela POCKET

Denne boka tar for seg alle de ordene som ikke bare karakteriserer oss nordmenn, men som kanskje også er med på å gjøre oss til nettopp det.

Hjemmekoselig, hytta, hålke, værfast, brødskive, solveggen. Denne boka tar for seg alle de ordene som ikke bare karakteriserer oss nordmenn, men som kanskje også er med på å gjøre oss til nettopp det. Mange av ordene handler naturlig nok om vær og vind, geografiske fenomen, fauna, tur og natur, og ikke minst ulike matretter som rømmegrøt, brunost og lutefisk. Men her er også ord som utepils, gullrekka, pappaperm, oljeprisfall, naver, matpakke, handlingsregelen, vinmonopolet og velferdsstaten.

Det er en mangslungen liste med ord Per Egil Hegge på sitt lune, humoristiske og underfundige vis legger frem og forteller om, og som viser oss hvordan vi er, hva som karakteriserer vårt norske lynne og vår norske mentalitet, den norske kulturen, den norske folkesjela, det som gjør oss til nordmenn, og han vil med dette helt klart blåse nytt liv i debatten om hva som egentlig er typisk norsk!

 

Bla i boka

KJØP BOKA