Morten og Mahdi

Morten og Mahdi

Forfatter: Kim Fupz Aakeson
Veil. pris: Kr 279,00
ISBN: 9788248924517
Utgitt: 2019
Heftet/Innbundet: Innbundet
Oversetter: Tor Tveite

Morten og Mahdi

Morten og Mahdi er en prisvinnende tegneserie som i 10 historier forteller om guttene Morten og Mahdis vennskap og opplevelser. Forfatter og illustratør knytter på fineste vis humor og livets alvor sammen i de små fortellingene.

Morten og Mahdi har annet til felles enn at er like gamle, bor i samme bygård, spiller de samme spillene, synes de samme tingene er teite, og har like store drømmer om å bli kule og rike. Vi får høre om gaming, en evig jakt på penger, en teit bonuspappa, fotball, Halloween, en masete mamma og en utrolig irriterende nazibadevakt. Morten og Mahdi har konstant svimlende ideer og forestillinger om hva de skal få til, og når alt enda en gang går i dass, reiser de seg bare opp igjen og legger nye planer.

Boka består av ti tegneseriefortellinger, og skiller seg ut ved at Mahdi ikke er like blendahvit som Morten - uten at det gjøres noe stort poeng av det. Det er altså ikke en bok om kulturforskjeller, men snarere historier med bred appell, som speiler veldig mange barns virkelighet.

… og så er det skikkelig gøy og skikkelig drøyt, og mye å kjenne seg igjen i for gutter i målgruppa (og for jenter og voksne som kjenner dem.)

 

Bla i boka

Kjøp boka

 

Siatter, anmeldelser m.m:

"De to bøkene med tegneserienoveller om Morten og Mahdi tar moderne barndom på kornet... varm, raus humor og en leken livslyst." Aftenposten