Skuddene på Serena hotell

Skuddene på Serena hotell

Forfatter: Fredrik Græsvik
Veil. pris: Kr 379,00
ISBN: 9788248908197
Utgitt: 2008
Heftet/Innbundet: Innbundet

Skuddene på Serena hotell

TV 2-reporter Fredrik Græsvik befant seg midt i det blodige dramaet som utspant seg på Serena hotell i Kabul der utenriksminister Jonas Gahr Støre befant seg, og den norske journalisten Carsten Thomassen ble drept. Noen måneder senere dro han tilbake for å prøve å forstå hva som får unge menn til å bli selvmordsbombere.


Muhammed Ramadan vokste opp i en flyktningleir i Afghanistan. Han bodde i en enkel leirhytte sammen med mor og far og to brødre. Om dagen pleide han å passe geitene og spille fløyte.

14. januar 2008 blir Serena hotell i Kabul angrepet av to selvmordsbombere. Den ene sprenger seg selv i lufta. Den andre fortsetter inn i hotellet og skyter seks mennesker, blant dem den norske journalisten Carsten Thomassen. Utenriksminister Jonas Gahr Støre gjemmer seg under et bord i kjelleren og TV 2-reporter Fredrik Græsvik befinner seg midt i det blodige dramaet.

Noen måneder senere dro Fredrik Græsvik tilbake for å prøve å forstå hva som får fattige, unge menn til å bli selvmordsbombere og spesielt hvorfor fløytespilleren Muhammed Ramadan ville bli det.