En fin dag for fotball

En fin dag for fotball

Forfatter: Arne Scheie , Olav Viksmo Slettan
Veil. pris: Kr 299,00
ISBN: 82-489-0214-5
Utgitt: 2003
Heftet/Innbundet: Innbundet

Tippekampens historie

Helt siden starten 26. november 1969 har Tippekampen vært en institusjon i tv-ruta. Når skumringen trengte seg på her hjemme og kulda nappet i husveggene, stengte vi vinteren ute, og lot grønne engelske gresstepper speile seg i blank parkett foran fjernsynet. Kjedelige lørdag ettermiddag hadde blitt kuppet av engelske gruvearbeidersønner med tæl og pågangsmot.

Denne boka forteller tippekampens historie. Her er alle profilene, de store kampene, kommentatorene, de gode historiene, norske spillere i England, og ikke minst fyldig statistikk over de 425 tippekampene som er vist på NRK mellom 1969 og 2003. Visste du at Liverpool topper tippekamptabellen med 109 poeng, at Arsenal og Manchester United er de lagene som har flest tippekamper (58 kamper hver) og at Ian Rush er tippekamptoppscorer (14 nettkjenninger)?

Forfatterne legger hovedvekt på 1970- og 1980-tallet, og byr på mye god mimring for de med engelsk (fotball)syke. Boka er illustrert med foto fra Tippekampens glansperiode, gamle fotballkort og klipp fra fotballblader.
 
Arne Scheie er alle fotballelskeres favoritt, og Olav Viksmo Slettan er reporter i NRK med boksuksessene Reparatørene og Pappa på merittlista.