En dråpe midnatt. En familiebiografi

En dråpe midnatt. En familiebiografi

Forfatter: Jason Timbuktu Diakité
Veil. pris: Kr 399,00
ISBN: 9788248919513
Utgitt: 2017
Heftet/Innbundet: Innbundet
Oversetter: Nina Aspen, Irene Inman Tjørve og Janneke Flem Jansen

En dråpe midnatt. En familiebiografi

Om opprinnelse og identitet, rasisme og motstand, og om lengselen etter tilhørighet. Timbuktus "En dråpe midnatt. En familiebiografi" inneholder alt dette og mer til.

Jason Diakité, med det mer kjente kunstnernavnet Timbuktu, er en av Sveriges og Nordens største artister. Han er en politisk engasjert hip-hop-artist som rapper på morsmålet sitt, den karakteristiske skånske dialekten, og han har gjort stor suksess ikke bare i hjemlandet, men også i Norge. Mange er de som nynner på hans melodiøse refreng som «Det löser sej» og «Alla vill til himmelen, men ingen vill dö», som begge har ligget lenge på den norske VG-lista Topp 40, sistnevnte i hele 38 uker!

Timbuktu er også en rettighetsforkjemper, som gang på gang har stått opp mot rasisme og annen urettferdighet. Nå forteller han sin historie.

I jakten på sine røtter graver Jason «Timbuktu» Diakité i en familiehistorie fra slaveriets USA til «folkhemmets» Sverige. En dråpe midnatt er en gripende fortelling om opprinnelse, identitet, motstand, rasisme og lengselen etter tilhørighet.

Boka er skrevet i samarbeid med journalist og forfatter Mustafa Can.

 

Bla i boka

KJØP BOKA