Filosofi

Viser alle 7 resultater

Arne Næss
Pocket

Næss tar utgangspunkt i Spinozas hovedverk, Etikken. Kjærlighet, dugelighet, makt til frihet, streben og sjenerøsitet er nøkkelbegreper i Spinozas filosofi. Boken gir en veiledning i hvordan man kan bli et fritt menneske.

179kr Kjøp
Lars Fr. H. Svendsen
Innbundet
Hva er løgn? Og hvorfor er det så galt å lyve? Lars Fr.H. Svendsen har hatt stor suksess, både her hjemme og internasjonalt, med sine bøker om filosofi. I denne boka tar han for seg løgnens filosofi og skriver om hvordan vi lyver både for oss selv og for andre, om løgnens rolle i politikken, […]
Quote dice icon

«Denne boken er et ypperlig redskap til å kartlegge Donald Trumps tåkelegging.»

-Aftenposten
379kr 332kr Kjøp
Vera Micaelsen
Innbundet

I denne boken tar forfatteren for seg de store, eksistensielle spørsmålene i menneskelivet og belyser dem fra flere sider. Det handler om livet, døden, evigheten, kjærligheten, virkeligheten, og det gode og det onde. Boken skal først og fremst få i gang en samtale mellom barna, eller mellom barn og voksne. Har stikkord- og emneregister samt en detaljert innholdsliste.

299kr 262kr Kjøp
Arne Næss
Pocket

Filosofen Arne Næss utfordret unge mennesker mellom 10 og 17 år til å bli samtalepartner om det de lurer på. Ikke noe spørsmål var for stort eller for lite. Samtalene handler om alt mellom himmel og jord, og et utvalg er presentert i denne boken.

299kr 262kr Les mer
Øyvind Kvalnes
Innbundet

Denne boken omhandler filosofiske spørsmål som blant annet hva det vil si å være et menneske, hva det vil si å leve et godt liv, og hvorfor det er viktig med ærlighet. Med litteraturliste.

148kr Les mer
Arne Næss
Pocket

Her møter vi filosofen Arne Næss i åpen samtale om alt mellom himmel og jord. Ut i fra sitt særpregede ståsted reflekterer han over emner som angår de aller fleste av oss. Kjærlighet, frihet, rikdom, forbruk, forelskelse, glede, humor, norske hyttetradisjoner, blendende skjønnhet og kritisk vitenskap er noen stikkord. Odd Nerdrum, Albert Einstein, Erlend Loe, Spinoza og Gud er noen personligheter vi møter i denne samlingen.

169kr 148kr Kjøp
Petter Mejlænder
Innbundet

Timotei er en liten, blekrosa tøygris. Han har bodd sammen med Kit-Fai og Arne Næss i tretten år. Selv insisterer han på at han er tre år, og ikke vil bli eldre. Denne boken handler om Timotei og Arne Næss, og om hverdagslivets små og store trivialiteter.

199kr 174kr Kjøp