H.L. Phoenix

Forfatter

Den prisvinnende forfatteren, illustratøren og serieskaperen H. L. Phoenix (pseudonym) ble født i 1982, og vokste opp i en forstad utenfor Oslo.

Som ung drev han mye med sport og tegning, og da han var 8 år gammel vant han sin aller første tegnekonkurranse. I årene som kom fordypet han seg i illustrasjon og design, og ble raskt lidenskapelig opptatt av sjangeren fantasy.

Han har drevet selvstendig som designer og illustratør i over tyve år, og i løpet av denne tiden har han vunnet flere nasjonale og internasjonale tegne- og designkonkurranser.

I 2022 vant han Ravneringene-prisen, for blant annet Arkin-serien og hans prestasjoner som forfatter. Prisen er Norges første litterære fantasy-pris, og den er opprettet og personlig utdelt av fantasy-dronningen Siri Pettersen.

Han er utdannet barne- og ungdomsarbeider, personlig trener og ernæringsveileder, og har over 20 års erfaring med arbeid med barn og unge. I tillegg er han fast foredragsholder på Guttekonferansen som holdes hvert år i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse. Der snakker han til flere hundre gutter i 10. klasse om å tørre å være seg selv, ta gjennomtenkte valg og viktigheten ved å snakke om følelsene sine.

H. L. Phoenix er medlem av Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU) og Norsk Forfattersentrum. Han har gitt ut den grafiske roman-serien Arkin – Lysets vokter og Lær å tegne MONSTRE & fantasiskapninger på Egmont, og Fantastiske Pekebøker på Kagge Forlag. En ny barnebok-serie kommer på Kagge Forlag i 2024.

Han bor sammen med sin kone og sine to barn.

Foto Agnete Brun Last ned portrett

Bøker av H.L. Phoenix

Gledelig pekebok

Utgitt: 2023
Siri Pettersen, H.L. Phoenix
Innbundet
179kr 157kr Kjøp

Magisk pekebok

Utgitt: 2023
BH
179kr 157kr Kjøp

Skrekkelig pekebok

Utgitt: 2023
BH
179kr 157kr Kjøp

Eventyrlig pekebok

Utgitt: 2023
BH
179kr 157kr Kjøp

Fantastisk pekebok

Utgitt: 2023
BH
179kr 157kr Kjøp

Din handlevogn

Du har ingen produkter i handlekurven.