J.M.Stenersens Forlag

J.M. Stenersens Forlag (JMS) ble etablert i 1892 av Johan Martin Stenersen. I 1899 utga vi praktverket Snorres kongesagaer med illustrasjoner av malerne Halfdan Egedius, Christian Krohg, Gerhard Munthe, Eilif Peterssen, Erik Werenskiold og Wilhelm Wetlesen. Denne utgaven regnes blant det ypperste av norsk bokkunst og er fremdeles i salg. I en årrekke var forlaget særlig kjent for sine praktbøker om kunst og kultur. 

Forlaget var i Stenersen-familiens eie inntil det ble kjøpt av Kagge Forlag i 2003. JMS drives som et selvstendig forlag av sjefredaktør Cathrine Sandnes, og har felles salgs- og markedsavdeling med Kagge. 

I dag utgir JMS bøker som spenner over et vidt spekter, for alle aldersgrupper. Fra strikkesensasjonen Klompelompe, via mentaltrening og selvutvikling, til historie og dokumentar. Vi utgir bøker av høy kvalitet, både litterært og visuelt, for hele bredden av lesere: Både de som leser aller mest, og de som ikke tenker på seg selv som lesere. De som leser for å få ny kunnskap om verden rundt seg, historien bak oss, og de som vil forstå seg selv bedre. De som leser for å bli inspirert til å lage noe nytt, eller stimulert til å tenke annerledes. Og, ikke minst, de som leser fordi ingenting gir større glede enn en uforglemmelig bok.

Org nummer: NO 986 166 777 MVA

Nye utgivelser

 • Fangene i Adnafjell
  Svein Tindberg
  Innbundet
  279kr 244kr
 • Marius
  Trine Hisdal
  Innbundet
  399kr 349kr
 • Verdens beste Liverpool
  Ragnhild Lund Ansnes
  Innbundet
  349kr 305kr
 • Retro
  Arne Moe Vindedal, Ellen Ørnes
  Innbundet
  449kr 393kr

Verdenshistorie

«Verdenshistorie. Med fortiden som speil» er et formidabelt verk, skrevet av Terje Tvedt – en av landets aller fremste historikere.

Det er en verdenshistorie som tar oss gjennom 5000 år og fram til i dag. Fra de første sivilisasjonene i Asia og Midtøsten, via det storslåtte Ming-dynastiet og det osmanske riket for 500 år siden, til den industrielle revolusjon, kolonitiden og USAs dominans, fram til vår tids usikkerhet om Kinas rolle, klimaet og sivilisasjonens fremtid. Gjennom denne reisen, viser Tvedt hvorfor sivilisasjoner har oppstått, imperier gått under og hvordan samtiden kan speile fortiden. Les mer her

Bestselgere

 • Klompelompe
  Hanne Andreassen Hjelmås, Torunn Steinsland
  Innbundet
  399kr
 • Klompelompes vinterbarn
  Hanne Andreassen Hjelmås, Torunn Steinsland
  Innbundet
  399kr 349kr
 • Insektenes planet
  Anne Sverdrup-Thygeson, Tuva Sverdrup-Thygeson
  Innbundet
  399kr 349kr
 • Snøsøsteren strikkebok
  Hanne Andreassen Hjelmås, Lisa Aisato, Torunn Steinsland
  Innbundet
  399kr 349kr

Aktuelt

Video-intervju: Terje Tvedt
Video-intervju: Terje Tvedt
Vi har pratet med en av landets aller fremste historikere om flommyten, den industrielle revolusjon, Ming dynastiet og USA. Se hele intervjuet her.
Video-intervju: Erika Fatland
Video-intervju: Erika Fatland
Erika Fatland tar oss med opp i høyden i sin nyeste bok. Vi har pratet med forfatteren om hennes nye, eventyrlige reiseskildring av Himalaya.
Video-intervju: Andreas Viestad
Video-intervju: Andreas Viestad
Vi har tatt en prat med Andreas Viestad om hans nyeste bok. Bli med til Roma og nyt verdenshistorien servert i en bolle med pasta.

Din handlevogn

Du har ingen produkter i handlekurven.