J.M.Stenersens Forlag

J.M. Stenersens Forlag (JMS) ble etablert i 1892 av Johan Martin Stenersen. I 1899 utga vi praktverket Snorres kongesagaer med illustrasjoner av malerne Halfdan Egedius, Christian Krohg, Gerhard Munthe, Eilif Peterssen, Erik Werenskiold og Wilhelm Wetlesen. Denne utgaven regnes blant det ypperste av norsk bokkunst og er fremdeles i salg. I en årrekke var forlaget særlig kjent for sine praktbøker om kunst og kultur. 

Forlaget var i Stenersen-familiens eie inntil det ble kjøpt av Kagge Forlag i 2003. JMS drives som et selvstendig forlag av sjefredaktør Cathrine Sandnes, og har felles salgs- og markedsavdeling med Kagge. 

I dag utgir JMS bøker som spenner over et vidt spekter, for alle aldersgrupper. Fra strikkesensasjonen Klompelompe, via mentaltrening og selvutvikling, til historie og dokumentar. Vi utgir bøker av høy kvalitet, både litterært og visuelt, for hele bredden av lesere: Både de som leser aller mest, og de som ikke tenker på seg selv som lesere. De som leser for å få ny kunnskap om verden rundt seg, historien bak oss, og de som vil forstå seg selv bedre. De som leser for å bli inspirert til å lage noe nytt, eller stimulert til å tenke annerledes. Og, ikke minst, de som leser fordi ingenting gir større glede enn en uforglemmelig bok.

Nye utgivelser

 • Tilbud!

  Odyssevs’ reise
  Inger Merete Hobbelstad
  Innbundet
  429kr 199kr
 • Quote dice icon
  Leve havet
  Andreas Liebe Delsett
  Innbundet
  429kr 375kr
 • Tilbud!

  Quote dice icon
  Strengt fortrolig
  Henrik Thune
  Innbundet
  429kr 229kr
 • Tilbud!

  Klompelompe. Nye favoritter til baby
  Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland
  Innbundet
  429kr 229kr

Verdenshistorie

«Verdenshistorie. Med fortiden som speil» er et formidabelt verk, skrevet av Terje Tvedt – en av landets aller fremste historikere.

Det er en verdenshistorie som tar oss gjennom 5000 år og fram til i dag. Fra de første sivilisasjonene i Asia og Midtøsten, via det storslåtte Ming-dynastiet og det osmanske riket for 500 år siden, til den industrielle revolusjon, kolonitiden og USAs dominans, fram til vår tids usikkerhet om Kinas rolle, klimaet og sivilisasjonens fremtid. Gjennom denne reisen, viser Tvedt hvorfor sivilisasjoner har oppstått, imperier gått under og hvordan samtiden kan speile fortiden. Les mer her

Bestselgere

 • Quote dice icon
  Abida Raja. Frihetens øyeblikk
  Håkon F. Høydal
  Innbundet
  429kr 375kr
 • Julekos med Klompelompe
  Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland
  Innbundet
  429kr
 • En om dagen
  Helene Olafsen
  Innbundet
  399kr
 • Quote dice icon
  Insektenes planet
  Anne Sverdrup-Thygeson
  Pocket
  229kr

Aktuelt

Video-intervju: Erika Fatland
Video-intervju: Erika Fatland
Erika Fatland tar oss med opp i høyden i sin nyeste bok. Vi har pratet med forfatteren om hennes nye, eventyrlige reiseskildring av Himalaya.
Video-intervju: Andreas Viestad
Video-intervju: Andreas Viestad
Vi har tatt en prat med Andreas Viestad om hans nyeste bok. Bli med til Roma og nyt verdenshistorien servert i en bolle med pasta.

Din handlevogn

Du har ingen produkter i handlekurven.