Bilde mangler

Blålys 4. Mysteriet med trusselmeldingene

Forfatter: Hanne Kristin Rohde
Veil. pris: Kr 229,00
ISBN: 9788248925613
Utgitt: 2020
Heftet/Innbundet: Lydbok

Blålys 4. Mysteriet med trusselmeldingene

Under en fotballkamp på skolen havner Yusuf og en gutt på det andre laget i tottene på hverandre, og Yusuf får rasistiske kommentarer slengt etter seg. Yusuf og klasselaget i 8A vinner kampen og skolepokalen, men etterpå oppdager den andre at noen har skåret opp dekket på sykkelen hans - med Yusufs lommekniv.

Gutten som heter Trond, blir rasende. Hjemme hos Astrid er Yusuf fortsatt sint etter det som skjedde. Han tror Trond har lurt ham i en felle. Samtidig er det noe som ikke stemmer: For den dagen da noen kan ha rappet lommekniven fra ham i garderoben, var ikke Trond på trening.
Samtidig har Yusuf og familien begynt å motta trusselmeldinger på mobilen, og de ber faren til Astrid om hjelp. Simon velger å gå til politiet. Morgenen etter er Astrid på ridetur i Maridalen da en bil råkjører forbi henne. Hesten Rocky værer at noe er galt, og straks etterpå finner Astrid en plastpose med fem kattunger i en container like ved. To er døde, de tre andre lever så vidt det er. Snart viser deg seg at mysteriet med kattungene har forgreininger til hatmeldingene som Yusuf mottar.

 

Sitater, anmeldelser m.m:

"Samfunnsaktuelt tema og passe mye spenning for barn i bokslukeralderen." Aftenposten (sagt om serien)

 

«en virkelighetsnær og aktuell krimroman... Blålys-serien tar også opp i seg Astrids sjette sans, en slags lydhørhet overfor små, nesten usynlige signaler, og er filosofisk i måten ungdommene snur tankemønstre og vender situasjoner opp-ned for å finne motiver, alternativer og løsninger.» Periskop (sagt om serien)